Következő élet...

Bölcs ember sosem búsul se élőkért, se holtakért. Mert nem volt, hogy ne léteztünk volna és nem lesz, hogy ne létezzünk valamennyien. (Bhagavad-Gita)

Gazdaságos vállalkozó

2009.01.04. 16:15 :: akinom

Gazdaságunk fellendítése érdekében, úgy határoztunk, hogy ezentúl bárhol vásárolunk majd, mindig kérjük a nyugtát is (ahol kérni kell, mert maguktól nem adnak). Kezdtük ezt tegnap a közelünkben működő zöldségesnél. A helyet egyébként nem szeretem, mert drága és pocsék a kiszolgálás, de mert mindig szép és bőséges a kínálat, ezért időnként otthagyunk egy kevéske pénzt. Azonban eddigi vásárlásaink adatai még soha nem jutottak el a vállalkozó “úr” könyvelőjéig. Ez mostantól másképp lesz.

Miután a zöldségek begyűjtésén túljutottunk, már csak a fizetés volt hátra. A már megszokott (mogorva) módon történt a mérés és a végösszeg közlése. És ekkor jöttem ÉN! Udvariasan közöltem a bácsival, hogy szeretnék kérni egy blokkot. Mire Ő meglepetten felkapta a fejét, és csodálkozva nézett rám, azután (mintha nem hallotta volna tisztán) megkérdezte, - hogy? mit szeretnék??
Megismételtem a mondatot.

Az eladó egy szót sem szólva megfordult, beütötte a pénztárgépbe a végösszeget, majd még mindig szótlanul letette elém a pultra. Ezután sarkon fordult, kiment az üzletből, és a bolt előtti részen elkezdett pakolászni. Úgy tűnt nem nagyon dobtam föl a kérésemmel. A reakciója számunkra nem megdöbbentő, hanem inkább vicces volt, így mosolyogva hagytuk el az üzlet belső részét. Az üzlet előtt, az elfoglalt vállalkozó mellett elhaladva - jól nevelt módon - köszönéssel búcsúztunk, de “sajnos” egyikünk köszönésére sem érkezett válasz :)

Vajon mit kellene tennünk? Elkerülni az üzletet és megoldani máshol a beszerzést, vagy visszatérni időnként ahogyan eddig is, és gondoskodni arról, hogy legalább a mi vásárlásaink után hozzájáruljon a vállalkozó az állami költségvetéshez, mint ahogyan teszik azt mások is kötelezően.
 

MM

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás gazdaság adó vállalkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr31857136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása