Következő élet...

Bölcs ember sosem búsul se élőkért, se holtakért. Mert nem volt, hogy ne léteztünk volna és nem lesz, hogy ne létezzünk valamennyien. (Bhagavad-Gita)

B(v)aj nélkül a válságban

2009.01.17. 18:58 :: akinom

Egy tapasztalt gazdálkodó tudja, hogy a már megkötött üzlet várt bevételeivel, azaz a fizikailag még be nem érkezett forintokkal (pénzekkel) nem gazdálkodhat előre, viszont az aktuális időszakra a tervezett költségekkel előre kell számolnia. Azokat nem célszerű előre elkölteni. Így, ha egy gazdálkodó (vállalkozás vagy háztartás) nem rendelkezik elég tartalékkal, és/vagy elegendő mennyiségű rendszeres bevétellel, akkor előfordulhat, hogy átmenetileg a pénz jelenléte nélkül kell megoldania az életben maradását.

Úgy gondolom az ilyen nehéz időszakokat egy reális jövőképpel, kellő mennyiségű pozitív gondolkodással, na és persze kitartással, sokkal könnyebb átvészelni. Eközben az „úton“ haladva, nagyszerű dologok születnek. Olyanok, amiket egyébként a változó körülmények hiányával nem vennénk észre.

Ilyen nagyszerűség született ma, amikor a reggeli bevásárlás alkalmával a közeli Spar-ban - fedezethiányra hivatkozva - nem engedték, hogy magunkkal vigyünk egy csomag vajat, ami fontos eleme lett volna az előre eltervezett reggelinek.
Mivel a retek és a kenyér fedezve volt, így tálaltuk a majdnem komplett reggelit. Hát mit mondjak, elég szánalmasan néztek ki a tányéron az üres kenyér- és retekszeletek - de nem volt más otthon.

Éppen nekiláttunk a falatozásnak, amikor hirtelen felmerült egy ötlet: tegyünk a kenyérre olívaolajat! Mert az volt. Egy extra szűz. Bár először nem rajongtam az ötletért, de amikor az olaj egy habverővel segítségével átesett egy állagjavító beavatkozáson, egészen kellemes kiegészítője lett az üres kenyerünknek Egy kis fokhagymasóval megszórva pedig olyan remek étellé lett, hogy úgy döntöttünk a jövőben egészségesebben élünk, és jelentősen lecsökkentjük a vajfogyasztásunkat :)
 

Érdemes kipróbálni.

MM

Szólj hozzá!

Címkék: pénz válság születés pozitív gazdálkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr5883979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása