Következő élet...

Bölcs ember sosem búsul se élőkért, se holtakért. Mert nem volt, hogy ne léteztünk volna és nem lesz, hogy ne létezzünk valamennyien. (Bhagavad-Gita)

A tökéletes falafel receptje

2008.08.25. 23:36 :: akinom

Már évek óta próbálkozunk falafel sütéssel, de még sohasem sikerült. A "fránya" kis gombóckák sütés közben mindig szétesnek. Körülnéztünk az interneten is, hátha találunk valami okos megoldást a problémára, de nem igazán találtunk. :(

Kb. így kellene kinéznie az elkészült falafel golyócskáknak, ezzel szemben a miénk apró darabokban a sütő alján szenvedett. Persze azt is tudni kell, hogy mire eljut az ember az összegyúrt nyers gombócokig, az egy fél délelőtt munkája. Szóval nagy élményt jelent a több órás konyhában töltött "hasznos" idő eltöltésének az eredményét, apró darabokban a sütő alján látni. Ezért aztán, nagyjából a tizedik próbálkozás után feladtuk.

De ma, végre ráakadtunk a tökéletes falafel receptre. Jól el is készítettük.

Ime a recept:

1. Járj a Plusz-ba rendszeresen

2. Légy szemfüles, vizsgáld át mindig a hűtőládákat

3. Ha szerencsés vagy (mint ahogyan mi is) fagyasztott falafelre lelhetsz

4. Vidd haza és gyorsan sütsd ki!

Hát ilyen egyszerű. Ajánlom másnak is, finom :)

MM

4 komment

Címkék: recept falafel

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr11633021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éduka 2009.01.27. 15:30:55

évekig próbálkoztál? ez elég szánalmas, én ma csináltam

először falafelt, és tökéletes lett. nem esik szét

egyáltalán, ha az arányok megfelelőek. jó receptet találni

sem olyan nehéz.
elmegy a fél délelőtt? mivel?? azzal, hogy ledarálod a

csicseriborsót, hozzáadod a fűszereket, meg amit még kell,

pihenteted aztán forró olajban kisütöd? mert, hogy

serpenyőben és olajban kell sütni, nem betenni a sütőbe.
képzelem, hogy a fagyasztottban mennyi adalékanyag van...

itt a receptem, ha kell:
www.google.hu/search?hl=hu&q=no+salty&btnG=Google+kere

s%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=

akinom 2009.01.27. 17:45:10

@Éduka: Nem gondolom, hogy szánalmas lenne az, ha valakinek nem sikerül elsőre valami. De talán az is lehet, hogy a főzés/sütés nem tartozik az erősségeim közé.

Az oldalt, amit ajánlottál nagyon jónak találom. Köszönöm. Szerintem kipróbálok pár receptet :)

akinom 2009.01.27. 17:59:26

@Éduka: Még azért annyival kiegészíteném az előző hozzászólásomat, hogy mi a falafelt az eredeti recept szerint készítettük, tojás, és sütőpor nélkül.
süti beállítások módosítása