Következő élet...

Bölcs ember sosem búsul se élőkért, se holtakért. Mert nem volt, hogy ne léteztünk volna és nem lesz, hogy ne létezzünk valamennyien. (Bhagavad-Gita)

A hatékony oktatás jövője

2008.09.09. 21:15 :: akinom

Az e-learning tulajdonképpen interneten keresztül szervezett távoktatás is lehetne, de jóval több annál. Több annál, hiszen állandó és közvetlen kapcsolatot teremt az oktatóval és a többi hallgatóval, valamint az interneten elérhető hatalmas tudásbázissal is, amit a Weben publikált dokumentumok és az online elérhető szakemberek jelentenek. Több annál, abból a szempontból is, hogy az elektronikus tananyagok interaktivitásuk folytán már önmagukban is forradalmasítják a tanulást. A megszokott lineáris olvasás helyett, a szövegbe ágyazott hyperlinkek és multimédiás dokumentumok hálózatán keresztüli haladás jobban megfelel a csapongó kíváncsiság igényeinek, mint a hagyományos tankönyvek. Több annál, hiszen a hallgató a munkavégzés közben felmerülő kérdéseire is perceken belül választ kaphat, tehát a tanulás térben és időben beolvadhat a munkavégzés folyamatába.

A cikkrészlet forrása: hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tanulás online tudás e learning távoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr65656158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása