Következő élet...

Bölcs ember sosem búsul se élőkért, se holtakért. Mert nem volt, hogy ne léteztünk volna és nem lesz, hogy ne létezzünk valamennyien. (Bhagavad-Gita)

Biochef

2009.04.06. 02:03 :: akinom

Mint azt egy korábbi bejegyzésemben már írtam, nem igazán bírom az "üzemi" ételeket. Egyrészt nem szeretem az ízüket (én csak üzemi konyha íznek nevezem, mert pl. minden levesnek ugyanolyan az íze), másrészt a gyomrom sem bírja őket. Többször próbálkoztunk már ilyen-olyan konyhával, de sajnos nem találtunk olyat ami minden szempontból bevált volna (íz, ár, mennyiség, tisztaság, jó szolgáltatások, stb.) Aztán rátaláltunk a biochef oldalára.

Weboldaluk csinos, vidám, átlátható és jól felépített, ami már a kezdetekben is bizalmat épít az odalátogatókban.
Az oldalon található receptgyűjtemény hasznos lehet mindazoknak, akik szeretik maguk elkészíteni az ételeket, de segítséget kaphatunk különböző típusú étrendek összeállításában is.
Akik nem szeretnek "bajlódni" a főzéssel, vagy egyszerűen csak kevés az idejük, azok számára a chef személyesen készíti el receptgyűjteményéből a különféle ételeket.

És hogy az általa elkészített ételek vajon mennyire finomak, és azok mennyire felelnek meg annak amit mindig is kerestünk, azt most nyolc héten keresztül fogom tesztelni. A Biochef és a köztem lévő megállapodás szerint minden héten egy általam választott ebédről fogom leírni a véleményemet, melyet minden esetben az őszinteség és az objektivitás fog jellemezni majd.

 Az első ebédet amit ezen a héten rendeltem, a normál ételek közül választottam:

Tejfölös karalábé leves újhagymával (recept)
Tárkonyos búzahús ragu, gombával és barnarizzsel (recept)

Csomagolás
Az ételek csomagolása teljesen egyszerű és letisztult. A dobozok pont akkorák, amekkorába az egy adag étel még esztétikusan belefér. Első ránézésre olyan érzésem volt, hogy ettől a mennyiségtől majd biztosan nem fogok jóllakni. Azonban apró méretük ellenére tálaláskor meglepően nagy mennyiségű étel került elő a dobozokból.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A leves

Bár szeretem a karalábé levest, idegen konyhán mindig van némi fenntartásom.  Mert mi van, ha véletlenül fás karalábé kockára bukkanok? Az egy szörnyű érzés. Ez a félelem most is felbukkant, így meglehetősen óvatosan álltam neki a leves kanalazásának.

Meglepően kellemes lágy ízek fogadtak, igazi natúr ízek. Semmi sem dominált külön a levesben, teljes volt az összhang. A karalábé kockák zsengék és ízletesek voltak. Az étel kiváló bevezetése volt az ebédnek, üzemi konyha íz nélkül :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a második

A főételben szintén a natúr ízeké volt a főszerep. Itt azért kedvemre lett volna egy picit több fűszer, de így is finom volt. Az ételben, minden egyes összetevő az elvárt arányban és minőségben szerepelt.

Kellemesen megtelt gyomorral, ám némi üresség (könnyűség) érzettel fejeztem be az ebédet.

Szólj hozzá!

Címkék: ételek biochef

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezoelet.blog.hu/api/trackback/id/tr851048798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása